Zaskocz swoich gości nietuzinkowym napojem na orzeźwienie - Lemoniada z czarnego bzu z colą! Ten wyjątkowy przepis łączy słodko-kwaskowy smak czarnego bzu z ulubioną colą, tworząc oryginalny napój idealny na ciepłe popołudnie.

 

Lemoniada z czarnego bzu z colą Przepis zaczerpnięty z książki "Czarny bez. Dla zdrowia i urody" autorstwa Ellen Heidbohmer

SKŁADNIKI:

  • 50 ml syropu z czarnego bzu
  • 50 ml soku pomarańczowego
  • 25 ml lekko musującej coli
  • niskogazowana woda mineralna

PRZYGOTOWANIE:

  1. Syrop z czarnego bzu wymieszać w dużej szklance (400 ml) z sokiem pomarańczowym.
  2. Colę lekko wstrząsnąć, otworzyć nad zlewem i odstawić na krótko, aby przestała musować.
  3. Wlać ją do syropu zmieszanego z sokiem.
  4. Uzupełnić lemoniadę niskogazowaną wodą mineralną.
  5. Jeszcze raz wymieszać.

Taką lemoniadę można wytwarzać w większych ilościach i łączyć ją z innymi napojami.