Zaskocz swoich gości nietuzinkowym napojem na orzeźwienie - Lemoniada z czarnego bzu z colą! Ten wyjątkowy przepis łączy słodko-kwaskowy smak czarnego bzu z ulubioną colą, tworząc oryginalny napój idealny na ciepłe popołudnie.
Przepis zaczerpnięty z książki "Czarny bez. Dla zdrowia i urody" autorstwa Ellen Heidbohmer
SKŁADNIKI:
- 50 ml syropu z czarnego bzu
- 50 ml soku pomarańczowego
- 25 ml lekko musującej coli
- niskogazowana woda mineralna
PRZYGOTOWANIE:
- Syrop z czarnego bzu wymieszać w dużej szklance (400 ml) z sokiem pomarańczowym.
- Colę lekko wstrząsnąć, otworzyć nad zlewem i odstawić na krótko, aby przestała musować.
- Wlać ją do syropu zmieszanego z sokiem.
- Uzupełnić lemoniadę niskogazowaną wodą mineralną.
- Jeszcze raz wymieszać.
Taką lemoniadę można wytwarzać w większych ilościach i łączyć ją z innymi napojami.